Aito Ceylon-kaneli

Kaneli tunnetaan mausteena, joka antaa ruoalle ja juomalle erityisen maun. Tiesitkö, että kanelia arvostettiin aikoinaan enemmän kuin kultaa ja sitä on pitkään käytetty lääkkeenä kaikkialla maailmassa? Eri puolilta maailmaa tulevien kanelilajikkeiden terveysvaikutukset ja laatu kuitenkin vaihtelevat.

Teollisuudessa käytetään usein burmankanelia (Cinnamomum burmannii) tai kassiakanelia (Cinnamomum cassia), jotka sisältävät maksalle haitallista myrkkyä, kumariinia. Ainoastaan ceylonkaneli on luontaisesti täysin kumariiniton. Se uutetaan Sri Lankassa ikivihreän Cinnamomum zeylanicum -puun kuoresta. Puu kuoritaan sen ollessa nuori, jonka jälkeen kuori kuivataan. Kuivuttuaan kuori kihartuu ja vasta sen jälkeen kaneli leikataan.

Ceylonkanelia saa Suomessa usein vain luontaistuotekaupoista. Kanelin tikut ovat hieman ohuempia ja niissä on useita kuorikerroksia, kun taas kassiakanelin kuori on paksumpi eikä kerroksia näy.

Shopping Cart