Norsut ovat osa Sri Lankan kulttuuria.

Sri Lankan luultavasti suosituimpia eläimiä ovat norsut. Saarella on nykyään noin 7500 villiä norsua. Ne ovat aina olleet osa tämän saaren kulttuuria. Nämä hienot eläimet ovat ihmisen kumppaneita, ystäviä ja auttajia ja ovat olleet mukana mm. rakentamassa kaupunkeja. Tänä päivänäkin norsut auttavat ihmisiä erilaisissa töissä.

Sri lankassa norsuja voi nähdä kansallispuistoissa, kuten Yalassa tai Udawalawessa. Voit myös vierailla Pinavalassa sijaitsevassa norsujen turvakodissa, jossa on yli 100 norsua. Siellä hoidetaan vastasyntyneitä, hylättyjä, iäkkäitä tai terveysongelmista kärsiviä norsuja. Pinaveliin tulevat voivat taputella norsuja, syöttää pienille maitoa pullosta ja jopa kylvettää niitä ja katsella niiden leikkiä. Jos olet onnekas, saatat nähdä norsuja vaikka tien päällä, kun ne aikaisin aamulla tai illalla ylittävät pääteitä palattuaan kotiinsa koko päivän ruokaa etsittyään. 

Sydäntäsärkeviä uutisia ovat, että luonnonvaraisten norsujen on havaittu syövän roskia niiden asuinalueiden lähellä sijaitsevalta kaatopaikalta. Norsut syövät ruokajätteiden lisäksi muovi- ja polyeteenijätettä, joka tappaa ne hitaasti. Meidän kaikkien velvollisuus on huolehtia roskien keräämisestä ja lajittelusta ja miettiä tapoja, joilla voisimme vähentää ympäristön roskaamista.

Nature’s Secrets edistää luonnonsuojelua, sillä kosmetiikkamme on pakattu biohajoaviin pakkauksiin, jotka eivät saastuta ympäristöä. Kun lähetämme tilauksia, käytämme ekologisia laatikoita ja vesiliukoisia täyteaineita, jotka on valmistettu biohajoavasta tärkkelyksestä.

Shopping Cart