Äkta kanel från Ceylon

Monet meistä tuntevat kanelin mausteena, joka antaa ruoalle ja juomalle erityisen maun. Mutta tiesitkö, että kanelia arvostettiin aikoinaan enemmän kuin kultaa, että sitä on pitkään käytetty lääkkeenä kaikkialla maailmassa ja että kaneli jaetaan ”oikeaan” ja ”väärään”?

Kyseessä on ”oikea” kaneli, jota kutsutaan Ceylon-kaneliksi ja jota uutetaan Sri Lankassa ikivihreän cinnamomum zeylanicum -puun kuoresta. Puun kuori kuoritaan puun ollessa nuori. Sen jälkeen kuori kuivataan. Kun se on kuivunut, se kihartuu, ja vasta sitten kaneli leikataan. Toinen markkinoilla oleva kaneli on nimeltään kiinalainen cassia canamon. Se on paljon halvempaa kuin aito kaneli, mutta se sisältää runsaasti kumariinia, joka on luonnollinen myrkky, joka voi olla haitallinen maksalle.

Kun valitset kanelitankoja, huomaa, että aidon kanelin tikut ovat hieman ohuempia ja niissä on useita kuorikerroksia, ja että cassia-kanelitankojen kuori on paksumpi eikä kerroksia näy, ja itse tikku on kovempi eikä siinä ole niin voimakasta aromia.

Varukorg