Ansiktsvatten och dess roll i hudvården

Förmodligen använder varje kvinna en rengöring, ansiktskräm och ögonkräm i sin dagliga ansiktsritual. Vi vet alla hur viktigt det är att rengöra och vårda huden med rätt kräm. Många kvinnor glömmer dock bort att använda en tonic varje dag, till exempel en rengöring eller lotion.

Det är fel att likställa toner med ansiktsrengöring eller micellärt vatten, eftersom det inte är avsett för rengöring av ansiktets hud. Syftet med en tonic är att vitalisera huden, förbereda huden för att använda andra medel, t.ex. serum, kräm. Fuktad hud absorberar de aktiva ingredienserna bättre och återfuktar de djupare hudlagren.

Hudens naturliga pH-värde ligger mellan 5,5 och 5,9, men vatten kan nå upp till det dubbla. Det är viktigt att veta att en höjning av pH-värdet på hudytan skapar en utmärkt grogrund för bakterier.

Tonern hjälper inte bara till att återfukta huden och återställa dess pH-värde, utan drar också ihop porerna. Detta är mycket viktigt för dem som har fet eller blandad hud. Även om den inte är avsedd att rengöra huden hjälper den till att avlägsna kvarvarande smuts. Ibland lämnar även en mycket noggrann ansiktsrengöring smuts kvar. Och de täpper till porerna.

Tonic hjälper även torr hud genom att jämna ut den, återfukta den och hjälpa den att regenerera snabbare. Det är också viktigt att välja rätt typ av toner, eftersom alla toner har olika effekt. Ett ansiktsvatten av god kvalitet bör innehålla aloe, glycerin, vitaminer och andra välgörande ämnen som hjälper till att vitalisera huden och reglera dess PH-värde.

Ansiktstoner vitaliserar och stramar upp ansiktshuden på ett perfekt sätt. Det rekommenderas därför att den används både på morgonen och kvällen.

Varukorg