Elefanter är en del av Sri Lankas kultur.

Sri Lankan luultavasti suosituimpia eläimiä ovat norsut. Saarella on nykyään noin 7500 villiä norsua. Ne ovat aina olleet ja tulevat olemaan osa tämän saaren kulttuuria. Nämä hienot eläimet ovat ihmisen kumppaneita, ystäviä ja auttajia, jotka ovat olleet mukana rakentamassa kaupunkeja ja voittoisissa taisteluissa. Ja vielä nykyäänkin norsut tekevät kovimpia töitä.
Kaikki Sri Lankaan matkustavat haluavat nähdä norsuja ja kysyvät aina ”missä niitä voi nähdä?”. Vastaus on yksinkertainen – joko kansallispuistoissa (kuten Yalassa tai Udawalawessa), tai voit vierailla Pinavalassa sijaitsevassa norsujen turvakodissa, jossa on yli 100 norsua. Täällä hoidetaan vastasyntyneitä, hylättyjä, iäkkäitä tai terveysongelmista kärsiviä norsuja. Pinaveliin tulevat voivat taputella norsuja, syöttää pienille maitoa pullosta ja jopa kylvettää niitä, katsella niiden leikkiä keskenään ja roiskia vedessä. Jos olet onnekas, sinun ei tarvitse ajaa puistoihin tai eläinsuojiin, sillä Sri Lankassa norsuja voi nähdä ihan tien päällä, kun ne aikaisin aamulla tai illalla ylittävät pääteitä palattuaan kotiinsa koko päivän ruokaa etsittyään. Olimme onnekkaita ja näimme nämä kaunottaret matkalla Arugam Bayhin.
Sydäntäsärkeviä ovat uutiset siitä, että viime vuonna luonnonvaraisten norsujen havaittiin syövän roskia niiden asuinalueiden lähellä sijaitsevalta kaatopaikalta. Norsut syövät ruokajätteiden lisäksi muovi- ja polyeteenijätettä, joka tappaa ne hitaasti. Meidän kaikkien velvollisuus on huolehtia luonnosta, joten joka kerta kun heitämme roskat pois, mietimme, minne heitämme ne.
Olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että Nature’s Secrets edistää luonnonsuojelua, sillä kosmetiikkamme on pakattu biohajoaviin pakkauksiin, jotka eivät saastuta ympäristöä. Kun lähetämme tilauksia sinulle, käytämme ekologisia laatikoita ja vesiliukoisia täyteaineita, jotka on valmistettu biohajoavasta tärkkelyksestä.

Varukorg