En gåva från naturen

I tusentals år har naturen visat oss sin generositet och låtit oss upptäcka och njuta av växternas otaliga resurser. Växter och deras helande egenskaper har länge hjälpt människor att bibehålla god hälsa och naturligtvis ungdom och skönhet.

Använd din fantasi – en stor äng full av doftande blommor och örter. Du går försiktigt runt på ängen, hukar dig ner för att lukta på blommorna eller röra vid örternas blad. Plocka försiktigt upp den blålila ringen med stjälken och lägg den i korgen. Här är en ring som en person biter i varmt vatten och dricker dess avkok under hösten och vintern för att undvika att bli sjuk under den kalla årstiden. Den här växten kommer snart att kallas timjan.

Flyttning till ett varmare geografiskt område – en person färdas försiktigt genom en tät tropisk skog som är grön. Här får han massor av solsken i naturen, så hans hud är alltid torr och brännskadad. Mannen stannar, skär en kokosnöt och lägger den i korgen. När han kommer hem skär han den på mitten, tvättar den och ställer den i solen. När oljan har frigjorts appliceras den över hela kroppen för att återfukta huden och skydda den mot solens värme.

Det var naturligtvis länge sedan. Moderna människor behöver inte längre oroa sig för att ta reda på mer om växter, än mindre hur man tillagar soppor eller kosmetika. Han skulle knappast ha tid för det, eftersom han går igenom den kanske mest dynamiska perioden i mänskligt liv.
Tack vare snabba vetenskapliga framsteg har kosmetikaindustrin kunnat utveckla produkter som kan tillverkas snabbare och som ger önskat resultat på kortare tid och till lägre kostnad. Allt detta är förstås väldigt bekvämt, men jag måste erkänna att kosmetika numera har blivit en blandning av olika kemikalier, onaturliga parfymer och konserveringsmedel. Det är därför mycket glädjande att människan nyligen har återvänt till naturkosmetik, vars filosofi och produktion bygger på den harmoni som naturen, dess skatter och de gamla människornas visdom och kunskap visar.

Därför uppmanar Natures, som stöder naturkosmetik, människor att ta det lugnt, vända sig tillbaka till naturen, andas djupt och njuta av dess rikedomar.

Bli frisk och vacker genom att använda enbart naturlig kosmetika på din kropp. Andas långsamt in de autentiska, naturliga dofterna från naturkosmetika och uppskatta de positiva, långvariga effekterna av naturkosmetika på din kropp och själ.

Varukorg