Vad är ayurveda?

Ayurveda (sanskritin kielestä ”ajur” – elämä, ”veda” – tieto) – se on yli 5 tuhatta. vuosia tiedettä terveydestä, täyttä elämää, tietoa siitä, miten säilyttää kauneus ja vastustaa sairauksia. Se on tiede, joka ei koske vain hierontaa vaan myös terveyden ylläpitoa, yrttihoitoja, hengitysharjoituksia, kehonpuhdistustekniikoita, väri-, haju- ja musiikkiterapiaa sekä elämän psykologiaa. Ayurvedan mukaan henkilö, joka on fyysisesti terve mutta onneton, ei ole täysin terve. Hän opettaa sinulle, miten voit olla terve, miten voit täyttää elinvoimasi ja tuntea itsesi onnelliseksi.
Ayurvedan mukaan se kestää puoli tuntia ennen auringonnousua ja auringonlaskua, noin klo 21.00-22.00. Koska kello 21.00 – keskiyöhön aivot lepäävät, niiden keskukset palautuvat, ja sitten vasta keho lepää. Länsimainen lääketiede on myös vahvistanut tämän itämaisen viisauden. Ayurvedan mukaan maapalloa ympäröivät energiat muuttuvat tietyin väliajoin. Siksi on erittäin hyödyllistä nousta aikaisin aamulla klo 4-5, erityisesti lämpimänä vuodenaikana, koska ilon energia virtaa maahan tuolloin. Kello 5-6 jälkeen saamme energiaa terveyttä ja harmoniaa varten. Kello 18-7 saamme vielä energiaa tautien torjuntaan, ja kun heräämme myöhemmin, tunnumme kiipeävän vuorelle, koska vastustamme luonnon rytmiä. Illalla hyvä energia vähenee. Energian säästämiseen ja ylläpitämiseen on monia keinoja. Yksi niistä on ayurvedinen hieronta.
Ayurveda-hieronta tunnetaan myös nimellä abhyanga. Intian kielestä käännettynä sana ”abhyanga” tarkoittaa öljyhierontaa. Ayurveda eroaa klassisesta hieronnasta siinä, että se on hieronta, jolla ei ylläpidetä ainoastaan kehoa, vaan myös mieltä, tunteita ja vakaata tunnetilaa. Nämä hieronnat tasapainottavat tunteita, rauhoittavat mieltä, poistavat myrkkyjä ja nuorentavat soluja. Ayurveda-hieronta on hyvin hienovaraista, koska kehoa ei kosketeta sormilla vaan ainoastaan öljyvirralla. Tämä vaatii paljon taitoa – öljy on kaadettava tietystä korkeudesta ja tietyssä lämpötilassa, joka määräytyy henkilön tyypin mukaan, eikä samaa öljyä voi käyttää toista kertaa. Ayurveda-hieronnan tulisi olla hyvien asiantuntijoiden suorittamaa, muuten saadaan vain noin 10 %. hieronnan hyödyt.
Ennen ayurveda-hierontaa on tärkeää kommunikoida henkilön kanssa ja tuntea hänet. Ennen toimenpiteitä on varattu noin 20 minuuttia aikaa. Henkilöstä riippuen valitaan paitsi öljy, myös hieronnan tahti ja napsautusten voimakkuus. Ennen hierontaa jaloille tehdään yleensä suolakylpy. Kaikki on tehtävä ihmisluonteen mukaisesti. Tämä on toinen perustavanlaatuinen ero klassiseen hierontaan, jossa keskittyminen ei ole yhtä tärkeää. Ayurvedisen hieronnan jälkeen ei kannata peseytyä muutamaan tuntiin, sillä öljyt vaikuttavat pitkään, eikä saippuan käyttöä ensimmäistä kertaa suihkussa suositella. Ayurveda-hieronnat stimuloivat vasta-aineiden tuotantoa, jotka auttavat vahvistamaan immuunijärjestelmää ja torjumaan sairauksia. Stressi kerääntyy yleensä alaraajoihin, ristiluuhun ja niskalihakseen. Tämän vuoksi näihin alueisiin kiinnitetään paljon huomiota hieronnassa.

Varukorg